Heb je last van wallen en donkere kringen rondom je ogen? Uiteraard kun je donkere kringen wegwerken met natuurlijke make-up. Maar wat is eigenlijk de oorzaak van deze tekenen? En hoe zou je donkere kringen en wallen onder je ogen zélf kunnen verminderen?
Donkere kringen onder de ogen en wallen zijn twee verschillende verschijnselen: donkere kringen zijn ontsierende vlekken rondom de ogen, terwijl wallen vochtophopingen zijn onder de ogen. Beiden kunnen een vermoeide blik veroorzaken.
Er zit wel degelijk verschil in deze twee verschijnselen. Wallen zijn verdikkingen onder je ogen die ontstaan door teveel huid, vet of vocht onder de ogen. Donkere kringen zijn zichtbaar wanneer je bloedvaten door dunne huid onder je ogen heen schijnen.
MetOlijf.nl heeft de diepere oorzaken van wallen en donkere kringen onder de ogen uitgezocht en in dit artikel vertellen we je hoe je zowel wallen als donkere kringen aan kunt pakken. Kan je niet wachten om te kijken wat je zélf kan doen om donkere kringen te voorkomen of te verhelpen? Hier vind je de absolute topproducten tegen donkere kringen, wallen en een vermoeide blik. Probeer het zelf en wil nooit meer anders!
Er zijn veel voor de hand liggende oorzaken te noemen als oorzaak van wallen of donkere kringen rond de ogen. Denk aan slaaptekort, ongezonde voeding, stress, roken, ouderdom en genen.
Donkere kringen onder ogen: het gebied rond je ogen lijkt donker, door vernauwde bloedvaten die hyperpigmentatie veroorzaken of door het dunner worden van de huid rond de ogen. Je huid wordt vanzelfsprekend ouder en daarmee vermindert de collageen. Daarboven versnelt blootstelling aan de zon dit proces.
Wallen: hetzelfde geldt voor de oorzaak van wallen onder ogen. Het teveel aan huid, vet of vocht onder de ogen kan je terugleiden naar jouw levensstijl, maar ook je genen en het ouder worden. Het is mogelijk om met natuurlijke cosmetica dit proces een beetje te remmen
Pak je donkere kringen onder ogen en wallen eens aan met natuurlijke cosmetica en ervaar zelf het verschil.
Zonbescherming in combinatie met retinol in de avond is een van de belangrijkste aandachtspunten om donkere kringen te voorkomen. Gebruik het liefst vanaf zo jong mogelijk een goede natuurlijke zonnebrand voor het gezicht en draag met regelmaat een zonnebril. Wij adviseren om ook in de winter en herfst te smeren met een goede zonnebrand.
Daarnaast zorg je met een goede SPF ook voor minder lijntjes - dus minder zonnerimpels. En zo zie je er vanzelf jonger, stralender uit.
Daarnaast helpt het gebruik van een gezichtscrème en oogcrème met vitamine C bij het verminderen van donkere kringen. Vitamine C helpt namelijk bij de opbouw van het collageen. Verbeter je gezichtsroutine met een booster met hyaluronzuur die huid voller maakt waardoor de bloedvaten minder zullen doorschijnen. Daarnaast staan chrysine en peptiden bekend om een stimulerende werking tegen donkere kringen en wallen. Peptiden zorgen zoals Vitamine C voor de opbouw van collageen. Wetenschappelijk onderzoek toont ook andere ingrediënten aan die goed zijn om de uitstraling aan te pakken van donkere kringen, zoals retinol.
Tot slot kun je ook gebruikmaken van een natuurlijke CC cream tegen donkere kringen om donkere kringen onder je ogen weg te werken. Wil je the best of both worlds? Gebruik dan het Youth Lab Youth Shot for Eyes: een heel bijzondere crème die verpakt is in een massagetool met cryotherapie-functie en boordevol huidverlichtend vitamine C zit.
Om donkere kringen direct te camoufleren bevat het ook tin oxide: deze mineralen reflecteren het licht dat op de huid schijnt, wat direct zorgt voor een meer effen, lichter resultaat.
Helaas bestaat er geen wondermiddel in een potje om je wallen of donkere kringen onder je ogen te verwijderen. Toch hebben heel veel mensen baat bij cosmetische producten tegen donkere kringen en wallen, zeker met hoge concentraties actieve ingrediënten, zoals je die vindt in ons assortiment oogverzorging.
Vind je het echt heel vervelend en wil je toch je donkere kringen op een meer rigoureuze manier verwijderen? Dan zou je een cosmetische ingreep, laseren of microneedling kunnen overwegen. Wij raden je altijd aan om eerst een expert om advies te vragen, voordat je aan zo’n ingreep begint.
Met deze tips kun je wallen en de donkere kringen rond je ogen minimaliseren.
Gebruik dagelijks onze beste oogcrème tegen donkere kringen om donkere en wallen te verminderen met peptiden en chrysine. Gedurende de nacht gebruik je het retinol oogserum (let op dat dit in het begin een beetje kan irriteren. Mocht dat het geval zijn, breng dan eerst een moisturizer aan, voordat je de retinol oogcrème aanbrengt);
vervolg daarna met het Youth Shot For Eyes, voor een onmiddellijk huidverlichtend resultaat. De cryo-tip helpt bij het reguleren van vochtophopingen en kunnen wallen die ontstaan zijn door vochtophopingen af helpen drijven;
gebruik een hyaluronzuur booster 2 maal per dag; voordat je je crème op doet;
voorkomen is altijd beter dan genezen: gebruik dus altijd een goede dagcrème met SPF;
gebruik een keer per week een oogmasker met antioxidanten die donkere verkleuringen en een ruwe, doffe huid tegengaan;
gebruik gerust een natuurlijke camouflerende oogcrème om het te verdoezelen; hiermee geniet je direct van een frissere, meer egale blik.
Heb je nog vragen over hoe je zelf het beste donkere kringen en wallen aan kan pakken? Onze beauty-experts staan elke dag voor je klaar om je te adviseren. Let wel dat wij geen medisch advies geven en dat het verstandig is dat je bij klachten altijd eerst een arts raadpleegt.
Wil je een (gratis) compleet op maat gemaakt productadvies? Stuur ons een berichtje op de chat, deze vind je rechts onderaan de website. Ook bij donkere kringen en wallen ben je bij MetOlijf.nl aan het juiste, deskundige adres.
Geraadpleegde bronnen in de totstandkoming van dit artikel:
Vrcek, I., Omar, Ozgur en Nakra, T. (2016) Infraorbital Dark Circles: A Review of the Pathogenesis, Evaluation and Treatment. (Geraadpleegd: 26 januari 2023).
Let op: deze en alle andere informatie op MetOlijf.nl kan niet worden beschouwd als vervanging van professioneel, medisch advies. Deze blog kan niet geïnterpreteerd worden als diagnose of behandeling van medische aandoeningen. Overleg altijd eerst met je behandelend arts.
Geen reacties gevonden.